WIJN. Alkmaar is gestopt. Alle wijnen zijn verkocht. Bestellen is niet meer mogelijk. Hartelijk dank voor jullie interesse, het was mij een groot plezier!

Wijngaard Zwirs
Sophie

14,95

Wijngaard Zwirs  [meer info]
Oterleek / Amsterdam | BGA Noord-Holland | Nederland

Johanniter | Chardonnay

 

Artikelnummer: 1178 Categorieën: ,

Beschrijving

In 2003 plantten de Amsterdamse broers Atze en Sanne Zwirs de eerste druiven op de boerderij grond van hun grootvader in het plaatsje Oterleek, nabij Heerhugowaard. Met behulp van familie en vrienden  groeide de wijngaard uit tot een succes, inmiddels bestaat de wijngaard uit 1,2 hectare met meer dan 5000 planten.

Naast het maken van wijn zijn ze natuurlijk al heel lang bezig met veel andere activiteiten. Biodiversiteit, natuur en sociale idealen zijn belangrijk voor de familie Zwirs. Wijn zal altijd een belangrijk onderdeel blijven maar de broers denken dat ze hun doelen beter kunnen behalen door een echt gemengde boerderij te worden.

Daarom zal er de komende jaren uitgebreid worden met meer groenten, fruit, eieren en honing. Ook zal meer land omgetoverd worden van arm grasland naar land waar dieren, insecten, schimmels, bacteriën en planten iets aan hebben.

De wijn

De wijnen van Zwirs zijn vernoemd naar de kinderen van Atze en Sanne.

Het proeven

De Sophie van Wijngaard Zwirs is een blend van Johanniter en Chardonnay. De wijn heeft een aromatische geur met rijpe tonen. Samen met de goede structuur zorgt dit voor een volmondige witte wijn. Sophie wijn is gemaakt volgens het traditionele wijnmaak proces, met een lange koele vergisting, waardoor de aroma’s en geuren het best tot hun recht komen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Wijnhuis

Wijngaard Zwirs

Regio/Streek

Noord-Holland

Land

Nederland

Oogstjaar

2022

Type wijn

Wit

Druivenras

Chardonnay, Johanniter

Werkwijze

'in conversie'

Inhoud

75 cl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngaard Zwirs
Sophie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *