WIJN. Alkmaar is gestopt. Alle wijnen zijn verkocht. Bestellen is niet meer mogelijk. Hartelijk dank voor jullie interesse, het was mij een groot plezier!

Wijngaard Zwirs
Olle 2018

19,95

Wijngaard Zwirs  [meer info]
Oterleek / Amsterdam | BGA Noord-Holland | Nederland

Cabernet Cortis

 

Artikelnummer: 3166 Categorieën: ,

Beschrijving

In 2003 plantten de Amsterdamse broers Atze en Sanne Zwirs de eerste druiven op de boerderij grond van hun grootvader in het plaatsje Oterleek, nabij Heerhugowaard. Met behulp van familie en vrienden  groeide de wijngaard uit tot een succes, inmiddels bestaat de wijngaard uit 1,2 hectare met meer dan 5000 planten.

Naast het maken van wijn zijn ze natuurlijk al heel lang bezig met veel andere activiteiten. Biodiversiteit, natuur en sociale idealen zijn belangrijk voor de familie Zwirs. Wijn zal altijd een belangrijk onderdeel blijven maar de broers denken dat ze hun doelen beter kunnen behalen door een echt gemengde boerderij te worden.

Daarom zal er de komende jaren uitgebreid worden met meer groenten, fruit, eieren en honing. Ook zal meer land omgetoverd worden van arm grasland naar land waar dieren, insecten, schimmels, bacteriën en planten iets aan hebben.

De wijn

De Olle van Wijngaard Zwirs is nog net geen collector’s item… De laatste keer dat deze wijn van Cabernet Cortis is gemaakt, was in 2018. Dit was het laatste jaar dat de gebroeders Zwirs de druivenoogst van dusdanige kwaliteit vond dat deze rode wijn gemaakt kon worden. Benieuwd wat 2023 gaat brengen… Alle wijnen van Zwirs zijn overigens vernoemd naar de kinderen van Atze en Sanne.

Het proeven

Olle is een soepele karaktervolle wijn met een bloemige neus en een fruitige afdronk van zwart fruit met lichte eikenhout tonen. Ideaal bij wat lichtere hoofdgerechten of gewoon zo.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Wijnhuis

Wijngaard Zwirs

Regio/Streek

Noord-Holland

Land

Nederland

Oogstjaar

2018

Type wijn

Rood

Druivenras

Cabernet Cortis

Werkwijze

'in conversie'

Inhoud

75 cl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngaard Zwirs
Olle 2018” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *