In verband met winkeluitverkoop is online bestellen op dit moment niet mogelijk. Neem voor meer informatie of bestellingen contact met ons op via info@wijnalkmaar.nl of bel op 06 11 91 31 90. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Wijngaard Zwirs
Abel

15,95

Wijngaard Zwirs  [meer info]
Oterleek / Amsterdam | BGA Noord-Holland | Nederland

Solaris

 

Artikelnummer: 1179 Categorieën: ,

Beschrijving

In 2003 plantten de Amsterdamse broers Atze en Sanne Zwirs de eerste druiven op de boerderij grond van hun grootvader in het plaatsje Oterleek, nabij Heerhugowaard. Met behulp van familie en vrienden  groeide de wijngaard uit tot een succes, inmiddels bestaat de wijngaard uit 1,2 hectare met meer dan 5000 planten.

Naast het maken van wijn zijn ze natuurlijk al heel lang bezig met veel andere activiteiten. Biodiversiteit, natuur en sociale idealen zijn belangrijk voor de familie Zwirs. Wijn zal altijd een belangrijk onderdeel blijven maar de broers denken dat ze hun doelen beter kunnen behalen door een echt gemengde boerderij te worden.

Daarom zal er de komende jaren uitgebreid worden met meer groenten, fruit, eieren en honing. Ook zal meer land omgetoverd worden van arm grasland naar land waar dieren, insecten, schimmels, bacteriën en planten iets aan hebben.

De wijn

De wijnen van Zwirs zijn vernoemd naar de kinderen van Atze en Sanne.

Het proeven

De Abel van Wijngaard Zwirs is een volle droge witte wijn van de Solaris druif. Deze wijn is licht houtgerijpt waardoor er tonen van vanille te vinden zijn. Door de soepelheid en het frisse zuurtje is de wijn een perfect een-tweetje met vele gerechten.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Wijnhuis

Wijngaard Zwirs

Regio/Streek

Noord-Holland

Land

Nederland

Oogstjaar

2022

Type wijn

Wit

Druivenras

Solaris

Werkwijze

'in conversie'

Inhoud

75 cl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngaard Zwirs
Abel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *