Beschrijving
Bij Weingut Kranz stellen ze de modernste technische eisen, toch grijpen ze zeer gevoelig en minimaal in bij de natuurlijke processen. Elk wijnjaar is anders en laat ruimte voor interpretatie. Gecontroleerde gisting of spontane gisting met de eigen gist van de wijngaard? Roestvrijstalen of houten vat … of beide? Hele druiven persen of een puree die enkele uren staat? Bij Kranz houden ze van deze uitdaging en volgen geen routine, maar passen zich aan de respectievelijke omstandigheden van het jaar aan. Dat is ook wat de signatuur van Boris Kranz bepaald.
De wijn
De Ilbesheim Spätburgunder (Pinot Noir) groeit op authentieke, traditionele locaties zoals de Leinsweiler-kant en het plateau van de Kleine Kalmit. Deze wijngaarden hebben sterke kleigronden met zandafzettingen. Gistingstanks worden met de hand, dus zonder pompen gevuld met de most. Volledige spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Persing op lage druk, opslag in oudere houten barriques en ongefilterde botteling.
Het proeven
Fijne minerale Spätburgunder, kruidigheid en lengte, fijne geroosterde aroma’s, elegant sappig fruit, zachte tannines in de mond. Goede begeleiding van de maaltijd.
Waarbij te drinken ?
Ideaal bij eend, wildgevogelte, stoofschotels (osso bucco, kalfsborst). Past ook goed bij witschimmelkazen zoals Camembert, Brie de Meaux, Chaource enz. Serveer niet te koud en niet te warm: 14°C.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.