Beschrijving
Bij Weingut Kranz stellen ze de modernste technische eisen, toch grijpen ze zeer gevoelig en minimaal in bij de natuurlijke processen. Elk wijnjaar is anders en laat ruimte voor interpretatie. Gecontroleerde gisting of spontane gisting met de eigen gist van de wijngaard? Roestvrijstalen of houten vat … of beide? Hele druiven persen of een puree die enkele uren staat? Bij Kranz houden ze van deze uitdaging en volgen geen routine, maar passen zich aan de respectievelijke omstandigheden van het jaar aan. Dat is ook wat de signatuur van Boris Kranz bepaald.
De wijn
Pinot gris op z’n Duits. Hoewel de schil van de bessen roodachtig tot rood van kleur is, wordt deze toegewezen aan de witte variëteiten. Grootste gedeelte veroudering in roestvrijstaal, klein gedeelte in houten vaten.
Het proeven
Een allrounder bij eten, sappig diep fruit, dat doet denken aan Booskop-appels. Smaak en spanning bij deze toch soepele Grauer Burgunder van Weingut Kranz.
Waarbij te drinken ?
Drink bijvoorbeeld bij risotto of aspergegerechten. Gebakken vis kan deze wijn ook goed hebben. Drink gekoeld op ca10°C.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.