Domaine Sainte Octime

Domaine Sainte Octime

under construction: een uitgebreider verhaal over Domaine Sainte Octime volgt spoedig…

DOMAINE SAINTE OCTIME wordt al sinds de 15e eeuw van vader op zoon doorgegeven en ligt in Sardan in Gard, een klein dorp in de eerste klei- en kalkstenen uitlopers van de Cévennen tussen Quissac en Sommières. Op dit 25 ha grote domein is men volop bezig, en gespecialiseerd in, de juiste balans vinden in een grote verscheidenheid aan druivensoorten.

16e generatie

Varend van vader op zoon gedurende vele jaren, nam Lionel Rampon, 16e generatie, de exploitatie in 2007 over van zijn vader na zijn studie van viti-oenologie. In 2014 kwam zijn partner Elodie Lionel vergezellen op de boerderij om te helpen bij het werk in de wijngaarden en om het flessenassortiment te ontwikkelen, maar ook voor het beheer van de andere activiteiten op het landgoed (oa logies

‘En Conversion’

In de omschakeling naar biologische wijnbouw wordt de grond sinds 2018 mechanisch bewerkt en is het gecontroleerd begrazen van bepaalde percelen geïntroduceerd om de bodem te verbeteren.

Veel druivensoorten

Lionel en Elodie hebben gekozen voor een grote verscheidenheid aan druivensoorten op hun landerijen. Hierbij gaan zij regiovreemde soorten ook zeker niet uit de weg. Bijvoorbeeld de Corsicaanse Nielluccio, waar ze hun overheerlijke Rosé van maken.

Lionel proefde wijn van deze druif en dacht: “Dit vind ik lekker; dit wil ik ook!”. Overige druivensoorten die zij verbouwen:
Syrah
Carrignan
Merlot
Cabernet Sauvignon
Grenache Noir
Cinsault
Rousanne
Viognier
Muscat au petit grains
Grenache blanc
Chardonnay
Sauvignon Blanc