Domaine Les Lys

Domaine Les Lys

DOMAINE LES LYS is gelegen in het plaatsje Blauzac, op een steenworp afstand van Uzès. Een domein van 30ha op de grens van de Rhône Vallei en Les Cévennes.

Strak, modern en hip is deze cave van de jonge wijnmakers Marie-Hélène en Thomas, inclusief ondergrondse kelder om de wijn onder ideale omstandigheden te laten rijpen. En dat is mooi, want de wijnen van Les Lys komen standaard pas 2 jaar na de oogst op de markt.

Marie-Hélène, Thomas en cuve tronconique

Biologisch wijngaardbeheer, gecombineerd met zandsteen- en kalksteenbodems en de frisse wind uit de Cevennen zijn het recept voor pure, precieze wijnen, met frisse en delicate aroma’s

Tonnen

Daar hebben ze er hier veel van en vooral in verschillende soorten en maten: ‘pièce’ (225ltr), ‘demi muid’ (600ltr) en cuve tronconique (groot!).

Capitellen

Je vindt ze op de wijngaarden van Les Lys… Een capitelle (capitèlo in languedocien) is een droge stenen hut, dat wil zeggen zonder mortel. Vroeger gebruikt als tijdelijk onderkomen voor kleine grondeigenaren, opslag voor hun werktuigen en hun landbouwproducten uit de oude garrigues. Ze kwamen met name voor in het departement Gard.

Capitelle

Ontdek de wijnen van Domaine Les Lys zelf!