Beschrijving
Het is een mooi verhaal dat van Serge Scherrer en zijn Domaine Agarrus… In 2007, aan de voet van de Cevennen (nabij Uzès om precies te zijn), kocht Serge – postbode van beroep – 4 hectare wijnstokken in het midden van het kreupelhout om zijn passie en zo de wijnen produceren die hem doen trillen.
De wijnstokken werden in 2009 omgezet in biologische landbouw en onlangs kocht Serge nog een paar wijnstokken aan de kant van de Mont Bouquet bij Alès en gaf hij uiteindelijk zijn baan als postbode op om zich fulltime aan zijn passie van het wijn maken te wijden.
Fijn vakmanschap. Wij houden van deze authentieke, simpele en ongecompliceerde wijnen!! Maar vergis je niet, ze zijn te vinden in sterrenrestaurants uit de Michelingids. Het is maar dat je het weet..
De wijn
La vigne du Facteur: De wijnranken van de postbode. Serge was tot voor kort nog altijd part-time postbode. Inmiddels slokt het wijn maken al zijn tijd op. Een beetje nostalgie dus… Grenache 45%, Syrah 36%, Cinsault 12%, Carignan 7%.
Het proeven
Deze wijn wordt gekenmerkt door rijp fruit en grote drinkbaarheid. Hier zijn we niet op zoek naar complexiteit, we zijn op zoek naar verwennerij, ook al onderscheidt deze cuvée zich door zijn diepte en rijkdom.
Waarbij te drinken?
Bij gestoofd vlees of gegrilde kip met tomaten en aromatische kruiden. Overweeg om minstens 30 minuten voor het proeven te decanteren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.