WIJN. Alkmaar is gestopt. Alle wijnen zijn verkocht. Bestellen is niet meer mogelijk. Hartelijk dank voor jullie interesse, het was mij een groot plezier!

Aldenborgh Satin Noir

29,95

** Exclusief verkrijgbaar in de winkel, niet online **

Domein Aldenborgh

Zuid-Limburg

Nederland

Satin Noir

Artikelnummer: 3146 Categorie:

Beschrijving

Wijndomein Aldenborgh is gelegen op de zuidhelling van het Beekdal. Daar laat wijnmaker Peter Pelzer zijn druiven rijpen tot ze precies de eigenschappen hebben die zo typerend zijn voor de uitstekende kwaliteit van de Eyser wijnen. De druiven groeien in perfecte dialoog met de natuur, waardoor essentiële smaakstoffen behouden blijven. Aldenborgh maakt daarmee uitsluitend biologische wijnen op een verantwoorde en ecologische manier. De biologische wijnen hebben een ECO keurmerk. Zoon Chris heeft er na een biologie-opleiding in Nijmegen (met als specialisme plantmicrobe interacties) in 2017 voor gekozen zich aan te sluiten bij Domein Aldenborgh. De bundeling van ervaringen en inzichten uit praktijk en theorie leidt tot een steeds verder gaande verfijning van de Aldenborgh-aanpak.

De wijn

Satin Noir is een in Zwitserland door Valentin Blattner ontwikkelde kruising van cabernet-sauvignon met enkele, tot nu toe zorgvuldig geheim gehouden (Amerikaanse) druivenrassen. De Aldenborgh Satin Noir laat al meteen een formidabele kleurconcentratie zien.

Het proeven

Een diep donkerrode wijn. Ondanks de vinificatie op roestvrijstaal is er toch sprake van een fraaie, delicate houtimpressie en een boeket rijk aan zwarte vruchten: braam en kers. Subtiele hints van zwarte peper, chocola, leder en cederhout. De vitaliteit in de krachtige structuur staat garant voor een grote bewaar- en ontwikkelingskracht. Geduld dus…

Waarbij te drinken?

De Satin Noir is op zichzelf al heerlijk om te drinken. Daarnaast gaat deze wijn goed met gerechten op basis van gegrild vlees (bijvoorbeeld entrecôte), gebakken eendenborst of een risotto met paddenstoelen en eventueel spek.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Wijnhuis

Domein Aldenborgh

Regio/Streek

Zuid-Limburg

Land

Nederland

Oogstjaar

2018

Type wijn

Rood

Druivenras

Satin Noir

Werkwijze

Biologisch, Natuurwijn

Inhoud

75 cl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aldenborgh Satin Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *